Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата пали и веднага изгасва

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Капачката влиза в легло и потъва с около 2 - 3 mm навътре в него. Това, което се вижда на снимката е запълненото със силикон легло.

Така изглежда нещото със свалена капачка:

да, виждам това на снимката, оста и тези крачета, капачката потъваше толкова. Мога да взема само капачката, ако не ти трябва.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      да, виждам това на снимката, оста и тези крачета, капачката потъваше толкова. Мога да взема само капачката, ако не ти трябва.
      Назови офис на еконт и утре пътува към теб.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Назови офис на еконт и утре пътува към теб.
        Благодря, изпратих ти адреса, сега трябва да се огледам за подходящо лепило

Comment

Благодря, изпратих ти адреса, сега трябва да се огледам за подходящо лепило
          Силикон е най-добре та да го херметизира максимално, че на потенциометрите, които са баш откъм капачката, влагата не им се отразява добре.
          Ако намериш и от този маслоустойчивия - още по-добре.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Силикон е най-добре та да го херметизира максимално, че на потенциометрите, които са баш откъм капачката, влагата не им се отразява добре.
            Ако намериш и от този маслоустойчивия - още по-добре.
            не знам дали ще залепне добре силикона, може би някакво лепило от рода на хелметекса, тук има един магазин за строителни материали утре ще погледна какво предлагат, че хич не ми се иска да загубя и тази капачка.
            Вчера карах има няма два километра и е изпаднала на тази дистанция, днес минах пеша на оглед и помен няма от капачка.

Comment

не знам дали ще залепне добре силикона, може би някакво лепило от рода на хелметекса, тук има един магазин за строителни материали утре ще погледна какво предлагат, че хич не ми се иска да загубя и тази капачка.
              Вчера карах има няма два километра и е изпаднала на тази дистанция, днес минах пеша на оглед и помен няма от капачка.
              Със силикон ще стане перфектно. Така е направено и фабричното затваряне. А и в крайна сметка - не е зле да се предвиди и това, че може да се наложи за в бъдеще да се отвори за почистване на потенциометрите, което е често практикувана манипулация.

Твоето 100% е било отваряно и не е било затворено, както трябва. Със силикон посмъртно няма как да се отлепи капачката от само себе си.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Със силикон ще стане перфектно. Така е направено и фабричното затваряне. А и в крайна сметка - не е зле да се предвиди и това, че може да се наложи за в бъдеще да се отвори за почистване на потенциометрите, което е често практикувана манипулация.

Твоето 100% е било отваряно и не е било затворено, както трябва. Със силикон посмъртно няма как да се отлепи капачката от само себе си.
                сигурно е отваряно, онзи дето купих колата от него беше някакъв маниак, не към алфите, а към колите. Ровил е навсякъде по колата и е лепил със силикон каквото му падне, ама качествено, сега като разглобявам разни неща попадам на разни силикони. Та той каза че е чистил дросела, може и моторчето да е отварял и да е забравил силикона.

аз като наместих капачката останах с впечатление, че щракна и повече не се занимавах с нея, до днес сутринта

Comment

Капачката е важна не само за да предпазва карантията от външни въздействия, а заради лагеруването на края на оста. Липсата и не оказва съществено влияние на самото задвижване на клапата от моторчето, но дори и малка радиална хлабина откъм страната на капачката, води до промени в стойностите на потенциометрите, което вече е неприятно и влияе както върху подържането на празния ход, така и върху действието на TPS - а.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Лорде капачката трябва да я залееш с нещо яко, че е много жега там и всяко подобно на силикон ще се разлепи, има едно лепило на Спанер със стърготини и втвърдител "Baga bond kit" което ще ти свърши работа. Ай стига съм ви махал "кюфтетата от очите".

А Цвятко мамин възможно е да се отлепи, ма ти отново не си баш запознат с материята
                    Last edited by thecleaner; d.m.y г., 16:02.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                      Лорде капачката трябва да я залееш с нещо яко, че е много жега там и всяко подобно на силикон ще се разлепи, има едно лепило на Спанер със стърготини и втвърдител което ще ти свърши работа. Ай стига съм ви махал "кюфтетата от очите".

А Цвятко мамин възможно е да се отлепи, ма ти отново не си баш запознат с материята
                      Да, говорих си сутринта с един мой приятел и според него масово се разлепват тези капачки.
                      Мястото е такова, че не се вижда от пръв поглед и сигурно доста хора карат без капачки.
                      ако не ми беше обърнал внимание, за което благодаря, щях да видя, че я няма след доста време.
                      Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:08.

Comment

...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:10.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                          Лорде, за да не плащаш два пъти за транспортни разходи ако искаш напомни на алфиста-идеалист заедно с тази джаджа да ти изпрати и касата с бира от темата за асиметричните гуми...
                          Просто съм му много благодарен, за капачката, която ще ми изпрати и ще ми спести много време, разправии и средства.
                          Неблагодарността не е моя черта. Оценявам високо жеста му. Оценявам това, че ще отдели от времето си и ще ми я изпрати без никакви облаги за него.

Comment

...
                            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:11.

Comment

Просто съм му много благодарен, за капачката, която ще ми изпрати и ще ми спести много време, разправии и средства.
                              Неблагодарността не е моя черта. Оценявам високо жеста му. Оценявам това, че ще отдели от времето си и ще ми я изпрати без никакви облаги за него.
                              В интерес на истината - това не ми коства нищо. Нито ще загубя време, нито пък ми трябва тази джаджа, която така или иначе ми се търкаля неизползвана из багажника.

Но се радвам, че възприемаш нещата по този начин.

Дай Боже повече подобни взаимоотношения в този форум.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

В интерес на истината - това не ми коства нищо. Нито ще загубя време, нито пък ми трябва тази джаджа, която така или иначе ми се търкаля неизползвана из багажника.

Но се радвам, че възприемаш нещата по този начин.

Дай Боже повече подобни взаимоотношения в този форум.
                                Времето си е време, вместо да правиш нещо, което ти е приятно, ще ходиш до офис на куриер и вероятно да чакаш на опашка, все досадни неща

Comment

Working...
                                X